Ambasador Francuske primio predstavnike Koalicije mladih protiv nasilja

Beograd, 12.10.2009.

Ambasador Francuske u Srbiji susreo se u Francuskoj ambasadi u ponedeljak 12. oktobra sa šestoro predstavnika Koalicije mladih protiv nasilja. Ovaj pokret čine mladi raznih udruženja: Helsinškog komiteta za ljudska prava u Srbiji, Gej strejt alijanse, Demokratske stranke, Socijaldemokratske unije, Liberalno demokratske partije, i Pokreta Evropa nema alternativu.

Tokom ovog susreta, Ambasador Francuske, g. Žan-Fransoa Teral, je želeo da im izrazi svoju zahvalnost za akcije koje je Koalicija mladih protiv nasilja preduzela nakon 29. septembra, dana tragične smrti Brisa Tatona, francuskog državljanina koji je napadnut u Beogradu. Šetnja koja je 1. oktobra okupila, na poziv koalicije, više hiljada ljudi u centru Beograda je pokazala da srpski narod bezrezervno osuñuje bezočno nasilje.

Ambasador Francuske je podvukao da ove akcije svedoče da su mladi Srbije svesni potrebe da se bore protiv svih oblika nasilja i netolerancije u društvu. Ove akcije su potpuno u skladu sa evropskim vrednostima koje zajednički branimo. Ambasador Francuske je izrazio interesovanje da bude obavešten o narednim aktivnostima Koalicije mladih protiv nasilja i saopštio njenim predstavnicima da želi da im pomogne u njihovim aktivnostima.

Francuska ambasada u Srbiji

Facebook

Twitter

YouTube