Gej strejt alijansa se sastala sa Socijaldemokratskom unijom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine

Beograd, 13.04.2010.

Gej strejt alijansa (GSA) je sa Socijaldemokratskom unijom (SDU) i Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ostvarila visok stepen podrške u procesu rešavanja statusa gejeva, lezbejki, biseksualnih i transrodnih (GLBT) osoba u Srbiji, kao i najoštriju osudu nasilja i diskriminacije nad ovom populacijom.

GSA se u ponedeljak 12. aprila 2010. godine na odvojenim sastancima u Beogradu i Novom Sadu sastala sa delegacijama Socijaldemokratske unije i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Na čelu delegacije SDU bili su predsednik stranke Žarko Korać, predsednik Izvršnog odbora Srđan Kamperelić i potpredsednica stranke i generalna sekretarka Socijaldemokratke omladine Nina Živanović. LSV su predstavljali potpredsednik stranke Aleksandar Marton, narodna poslanica Aleksandra Jerkov i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević.

U obe stranke je naglašeno da jedino zajednički rad i saradnja između političkih partija, državnih institucija i GLBT zajednice može dovesti do promene u društvu i poboljšanja položaja GLBT osoba u Srbiji.

Takođe, LSV i SDU su podržale kampanju GSA za otvaranje šireg dijaloga sa političkim partijama i državnim institucijama ocenjujući je kao dobar način za uključivanje svih važnih političkih činilaca u pitanje koje se tiče celog društva, a ne isključivo GLBT osoba.

Socijaldemokratska unija je podržala održavanje Parade ponosa i najavila da će njeni funkcioneri prisustvovati ovom događaju. Liga socijademokrata Vojvodine je takođe podržala održavanje Parade ponosa naglašavajući da će uvek podržavati nastojanja za ostvarivanje Ustavom garantovanih prava.

GSA se zahvaljuje SDU i LSV na kontinuitetu u odlučnoj borbi za poštovanje ljudskih prava svih diskriminisanih grupa u Srbiji i odličnoj saradnji koju je GSA ostvarila sa ove dve partije u procesu rešavanja statusa GLBT osoba.

Info centar GSA

Facebook

Twitter

YouTube