Sastanak Gej strejt alijanse i Srpske napredne stranke

Beograd, 17.04.2010.

Gej strejt alijansa (GSA) je u subotu, 17. aprila 2010. godine održala sastanak sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na kome je zaključeno da su nasilje i diskriminacija prema građanima i građankama Srbije, bez obzira na njihovu različitost, neprihvatljiv način delovanja.

Teme sastanka, kome su ispred SNS prisustvovali Aleksandar Vučić, zamenik predsednika stranke, kao i Vladimir Cvijan, bile su položaj gejeva, lezbejki, biseksualnih i transrodnih (GLBT) osoba u Srbiji i koraci koje država i društvo moraju preduzeti u smeru sprečavanja nasilja i diskriminacije.

Srpska napredna stranka je ukazala na to da svi državni organi moraju poštovati Ustav i zakone koje su doneli i u tom smislu sprečiti bilo kakav oblik nasilja i diskriminacije po bilo kom osnovu, pa i po osnovu seksualne orijentacije.

SNS će učešće u budućim paradama GLBT populacije i drugim aktivnostima GLBT zajednice smatrati ličnim izborom svakog građanina i neće pozivati svoje simpatizere i članove da učestvuju u istim, ali će uvek osuditi nasilje i pozivanje na nasilje nad ovom i bilo kojom drugom manjinskom grupom.

GSA se zahvaljuje SNS na ovom sastanku i smatra ga vrlo značajnim s obzirom da je SNS, kao najveća konzervativna politička stranka u Srbiji, iskazala otvorenost, spremnost na dijalog i razumevanje nivoa nasilja kome je GLBT populacija u Srbiji svakodnevno izložena.

Info centar GSA

Facebook

Twitter

YouTube