Sastanak Predsednice Skupštine i Gej strejt alijanse

Beograd, 08.04.2010.

Predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović je danas na sastanku sa delegacijom Gej strejt alijanse (GSA) koji je održan u Skupštini Srbije, iskazala puno razumevanje za probleme sa kojima se gejevi, lezbejke, biseksualne i transrodne (GLBT) osobe u Srbiji susreću u svakodnevnom životu.

Ona je najoštrije osudila nasilje i diskriminaciju nad GLBT osobama i podržala je predlog GSA o kreiranju strategije rešavanja statusa GLBT populacije u Srbiji koja se odnosi na sve nivoe vlasti, kao i na sve sfere društva.

Slavica Đukić Dejanović je posebno istakla neophodnost senzibilizacije društva kroz obrazovanje i medije kao efikasnu meru u borbi protiv homofobije.

Predsednica Skupštine je ocenila da nasilje mora sveobuhvatno da bude sankcionisano, od verbalnog do fizičkog nasilja, i da tu ne sme da bude pravljena razlika.

Slavica Đukić Dejanović podržala je održavanje Parade ponosa i izjavila je da će doći na Paradu.

Gej strejt alijansa izražava punu zahvalnost Predsednici Narodne Skupštine na iskrenom i veoma sadržajnom razgovoru i na njenoj istrajnosti u promovisanju ljudskih prava GLBT populacije u Srbiji.

Info centar GSA

Facebook

Twitter

YouTube