Nemar Apelacionog suda sprečava sprovođenje pravde

Beograd, 11.05.2010.

Anti Trafiking centar (ATC) i Gej strejt alijansa (GSA) obaveštavaju javnost da je danas ponovo odložen nastavak glavnog pretresa u slučaju suđenja za ubistvo Minje Kočiš, transeksualne osobe ubijene u januaru 2009. godine.

Do sada je, a nakon hapšenja osumnjičenih za ovo teško ubistvo Ivice Mihajlovića i Novice Radisavljevića, održan samo jedan glavni pretres i to 10. decembra 2009. godine na kome su okrivljeni dali svoje iskaze.

Nakon toga je postupak četiri puta za redom odlagan, od čega dva puta zbog toga što je predmet ostao u Apelacionom sudu po žalbi branioca okrivljenih, što je i danas bio slučaj.

ATC i GSA podsećaju javnost da se po zakonu takve žalbe rešavaju u roku od 48 sati i naglašavaju da se u oba ova slučaja desilo da se predmet zadrži u Apelacionom sudu i po nekoliko nedelja.

Advokat porodice ubijene Minje Kočiš Aleksandar Olenik zato zaključuje da se u ovom slučaju radi o neradu, nemaru i nezainteresovanosti nadležnih u Apelacionom sudu. ATC i GSA očekuju od Apelacionog suda da se ovakav stav izmeni, kao i da se otpočne sa poštovanjem zakonom propisanih rokova.

Anti Trafiking centar
Gej strejt alijansa

Facebook

Twitter

YouTube