10.000 potpisa za beogradsku Paradu ponosa

Beograd, 10.06.2010.

Gej strejt alijansa (GSA) i Queeria centar (Kvirija centar) u petak 11. juna 2010. godine pokreću kampanju prikupljanja 10.000 potpisa građana i građanki Srbije za podršku beogradskoj Paradi ponosa.

Ove organizacije, uz podršku drugih organizacija i grupa koje se bave promocijom i zaštitom prava gejeva, lezbejki, biseksualnih i transrodnih (GLBT) osoba, pokreću ovu inicijativu na osnovu činjenice da je održavanje Parade ponosa jasan pokazatelj stepena demokratije jednog društva, ali i dokaz da je društvo tolerantno, spremno da prihvati različitosti i poruka da GLBT osobe žive u sigurnom okruženju.

Podršku pokretanju kampanje dale su i brojne javne ličnosti: umetničko-bračni parovi, glumci Srna Lango i Irfan Mensur i reditelji Maja Uzelac i Mladen Đorđević kao i glumica Lena Bogdanović, reditelj Janko Baljak i voditeljka Suzana Zlatanović – Luna Lu.

Prikupljanje podrške za Paradu ponosa će početi u petak, 11. juna 2010. godine na tribini o Grosovom izveštaju koju organizuje GSA u u maloj sali zgrade Gradske uprave (Trg Nikole Pašića 6, Beograd), sa početkom u 16 h.

Kampanja će trajati naredna tri meseca, tokom kojih će aktivisti GLBT organizacija u nekoliko gradova Srbije prikupljati potpise, a svi zainteresovani građani moći će, od naredne nedelje, svoj potpis da daju i putem on-line peticije.

Info centar GSA
Kvirija centar

Facebook

Twitter

YouTube