Povodom imenovanja Borisa Milićevića za člana GO SPS

Beograd, 16.12.2010.

Gej strejt alijansa (GSA) pozdravlja odluku Socijalističke partije Srbije (SPS) da u svoj Glavni odbor izabere Borisa Milićevića, doskorašnjeg LGBT aktivistu i člana GSA.

GSA, kao organizacija koja se zalaže za društvenu i političku inkluziju LGBT osoba i čija je jedna od glavnih aktivnosti kreiranje LGBT politika i lobiranje za njih, smatra da LGBT populaciji u Srbiji jesu potrebne autovane LGBT osobe kao predstavnici/ce u svim bitnim političkim opcijama, kao i senzibilisani/e političari/ke koji će kreirati i nedvosmisleno sprovoditi pro-LGBT politike.

Za GSA je ovo svakako jedan od glavnih načina za poboljšanje položaja LGBT populacije i smanjenje nasilja i diskriminacije nad njima, kao što je to bio slučaj i u mnogim zemljama sa razvijenim standardima poštovanja ljudskih prava.

Iz tih razloga za GSA je politički angažman Borisa Milićevića veoma značajan iskorak na političkoj sceni Srbije, ali GSA takođe očekuje da on neće ostati jedinstven već da će i druge političke stranke slediti ovaj primer.

Info centar GSA

 

Facebook

Twitter

YouTube