GSA pozvala LGBT pokret u Srbiji da formiraju posebnu organizaciju za održavanje Parade ponosa

Beograd, 15.02.2011.

Gej strejt alijansa (GSA) uputila je danas poziv svim relevantnim LGBT organizacijama u Srbiji da se sastanu početkom marta 2011. godine kako bi razgovarale o modelima održavanja Parade ponosa 2011.

GSA je LGBT organizacijama takođe predložila i formiranje posebne (nove) organizacije ili tela koje bi se ubuduće bavilo isključivo organizovanjem Parada ponosa kao što je to praksa svuda u svetu i koje bi bilo sastavljeno od predstavnika/ca postojećih organizacija i/ili pojedinaca/ki koji/e žele da se bave ovom aktivnošću.

Kako se navodi u pozivu „GSA, kao organizacija koja je činila značajan deo Organizacionog odbora Parade ponosa 2010, a imajući u vidu sva iskustva sa ovog i sa pređašnjih događaja, je stava da u organizovanju Parade treba da učestvuju sve zainteresovane organizacije i pojedinci/ke po modelu koji bude prihvatljiv za sve i u skladu sa prioritetima organizacija“.

GSA napominje da, iako inicira ovaj sastanak imajući u vidu da sa pripremama za Paradu ponosa 2011 treba započeti što pre, čvrsto veruje da će se ovim napraviti iskorak u odnosu na dosadašnje funkcionisanje LGBT pokreta u Srbiji, da će se veliki broj organizacija i pojedinaca/ki uključiti u organizovanje Parade i da je posebna organizacija ili telo adekvatan model za organizovanje ovakve vrste događaja.

 

Info centar GSA

Facebook

Twitter

YouTube