Počeo trening kurs “Sing Equality – Bring Equality” o borbi protiv diskriminacije LGBT osoba

Beograd, 15.03.2011.

U organizaciji novosadskog ogranka Gej strejt alijanse, u Novom Sadu je u ponedeljak 14. marta 2011. počeo sedmodnevni trening kurs o borbi protiv diskriminacije LGBT osoba pod nazivom “Sing Equality – Bring Equality” (Pevaj o jednakosti – donesi jednakost).

Ovaj kurs je okupio preko 30 učesnika i učesnica iz 10 različitih zemalja (Italija, Mađarska, Izrael, Turska, Gruzija, Albanija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Srbija). Oni će tokom sedam dana održavati razne diskusije i okrugle stolove na teme koje se tiču borbe protiv diskriminacije.

Pored toga, učesnici će na već urađenu muziku sami na svojim maternjim jezicima pisati tekst pesme koji će sadržati poruke o jednakosti i solidarnosti svih bez obzira na nacionalnost, veru, seksualnu orijentaciju i rodni identitet, a zatim otpevati i snimiti pesmu u muzičkom studiju, kao i spot, koji će na samom završetku sedmodnevnog kursa biti javno prezentovan.

Trening kurs podržava Direktorat za edukaciju i kulturu Evropske Komisije u okviru programa Mladi u akciji (Youth in Action).

 

 

Info centar GSA

 

‘This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.’

Facebook

Twitter

YouTube