Nataša Vučković izabrana za potpredsednicu Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope

Beograd, 24.01.2012.

Veliko nam je zadovoljstvo što je članica Savetodavnog odbora Gej strejt alijanse Nataša Vučković izabrana na funkciju potpredsednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE). Čestitamo!

Nataša Vučković je narodna poslanica iz Demokratske stranke (DS), članica Predsedništva DS i članica Odbora za inostrane poslove i Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije.

Prenosimo izjavu Nataše Vučković datoj Tanjugu povodom izbora na novu funkciju…

Vučković: Izbor za potpredsednicu PS SE velika čast

Članica stalne delegacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Nataša Vučković izjavila je, po izboru za potpredsednicu te najstarije evropske organizacije, da će prvi zadatak imati već u sredu prepodne, kada se bude razmatrala Rezolucija PS o situaciji u Belorusiji.

Vučković je dodala da je izbor za potpredsednika velika čast i priznanje za višegodišnji rad u parlamentarnoj skupštini, ali da je ta funkcija pre svega, jedan novi zadatak.

Zadatak potpredsednika parlamentarne skupštine je prvenstveno, prema njenim rečima, da pomaže predsedniku, a konkretni dogovori o daljem radu očekuju se tokom ove nedelje.

Vučković je navela da je novi predsednik PS SE Žan Klod Minjoin iz Francuske u svom govoru pozvao potpredsednike da budu aktivniji u predstavljanju politike i rada tog tela.

“Na to ću, kao jedan od novoizabranih potpredsednika vrlo rado odgovoriti”, navela je Vučković i dodala da je izabrano 19 potpredsednika PS SE.

Na Prvom redovnom zasedanju PS SE, skupština će u sredu razmatrati i izveštaj o poštovanju dužnosti i obaveza Srbije koji je pripremio Monitoring komitet PS SE.

Izvor: Tanjug, GSA
Foto: Blic

Facebook

Twitter

YouTube