Predsednica Narodne skupštine raspisala lokalne izbore

Beograd, 13.03.2012.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić Dejanović raspisala je lokalne izbore:

Predsednica Narodne skupštine raspisala lokalne izbore

«Na osnovu člana 8. Zakona o lokalnim izborima upravo sam, za 6. maj 2012. godine, raspisala izbore za odbornike skupština opština, skupština gradova i grada Beograda, osim za: odbornike skupština opština Aranđelovac, Bor, Vrbas, Vrnjačka Banja, Knjaževac, Kovin, Kosjerić, Kosovska Mitrovica, Leposavić, Negotin, Novo Brdo, Odžaci, Peć, Prijepolje i Ruma i odbornike skupštine grada Prištine, u kojima su održani vanredni izbori u periodu od 2008. do 2012. godine; odbornike skupštine opštine Kula, za koje su izbori već raspisani 29. februara 2012. godine.

U skladu sa Rezolucijom 1244 SB Ujedinjenih nacija, Vlada Republike Srbije će, u saradnji sa UNMIK-om, preduzeti sve neophodne radnje u vezi sa izborima na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Pozivam građane da na izbore izađemo u velikom broju kako bismo doprineli da se u našim sredinama izabere takva lokalna samouprava koja će se najbolje starati o interesima svih sugrađana.

Posebno me raduje što će posle ovih izbora, po prvi put, među odbornicima u sazivima svih lokalnih samouprava, trećina biti odbornice, žene».

Izvor: Parlament.rs

Facebook

Twitter

YouTube