Demanti GSA: Tvrdnje iznešene u tekstu objavljenom na sajtu Kvirija centra su lažne i zlonamerne

Beograd, 14.09.2012.

Gej strejt alijansa (GSA; Alijansa) je obaveštena o tekstu koji kruži internetom pod nazivom „Poziv na primenu nove strategije za borbu protiv društvene homofobije“ koji je objavljen na web sajtu organizacije Kvirija centar. Nakon što je imala uvid u ovaj tekst, GSA želi da obavesti javnost da su tvrdnje iznete u tom tekstu u potpunosti lažne i zlonamerne, kao i da se radi o najobičnijem podmetanju nečega što ni  približno nisu stavovi ili način rada GSA.

Da su informacije iznete u tekstu lažne, vidi se najpre iz tvrdnje da ovogodišnju Paradu ponosa organizuje Gej strejt alijansa što apsolutno nije tačno. GSA je organizovala Paradu ponosa 2010. i nakon toga nije učestvovala ni u organizaciji parade 2011. ni 2012. kao što nije učestvovala ni u organizaciji parade 2009. Paradu ponosa od 2011. godine organizuje posebno udruženje koje se tako i zove („Parada ponosa Beograd“) i koje sa GSA nije povezano na bilo koji način, ni osnivački ni u smislu saradnje u pripremi parade.

Strategija i stavovi izneti u pomenutom tekstu nisu stavovi Gej strejt alijanse i svako ko iole prati rad GSA zna da se Alijansa ne služi takvom metodologijom i strategijom, kao i da ne koristi vokabular kojim je ovaj tekst napisan.

S obzirom na ove činjenice GSA odgovorno tvrdi da se radi o lažnom i zlonamernom podmetanju neistina koje jedino ima za cilj ne da smanji homofobiju već da je poveća, kao i da nanese štetu i podrije kredibilitet GSA.

Imajući sve ovo u vidu, GSA očekuje i od kolega iz Kvirija centra da se o ovom takođe oglase s obzirom da je tekst objavljen na njihovom sajtu.

Link ka članku: http://www.queeriacentar.org/index.php?option=com_lyftenbloggie&category=bloggies

 

GSA info centar

Facebook

Twitter

YouTube