Kampanja “…ali mi se volimo!”

Beograd, 11.12.2012.

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Gej lezbejski info centar u saradnji sa Gej strejt alijansom pokreće kampanju „…ali mi se volimo!“, kao odgovor na sve negativne reakcije i argumente protiv homoseksualnosti.

Želimo da ukažemo da uprkos svim argumentima protiv homoseksualnosti koje iznose desničarske, nacionalističke i verske organizacije, građani preko komentara na forumima, sajtovima i društvenim mrežama, na strani LGBT populacije stoji najsnažniji argument od svih, a to je ljubav.

Mnogi će okarakterisati homoseksualnost kao bolest, kao greh, perverziju, uvoz sa zapada, neprirodnu, kao gadnu i odvratnu pojavu… ali mi se volimo i tu nema mesta za raspravu!

Želimo da podsetimo građane Srbije kako zahtevaju da se izbor njihovog srca poštuje i s pravom negativno reaguju kada im drugi određuju koga treba da vole, kada im zabranjuju da vole određene osobe, kada drugi komentarišu njihov izbor partnera. Iste takve zahteve i želje ima LGBT populacija. Želimo da se bez straha volimo i uživamo u našoj ljubavi, jer imamo pravo na ljubav!

Kampanja se sprovodi preko internet sajtova i socijalnih mreža uz finansijsku podršku Vlade Republike Srbije i Kancelarije za ljudska i manjinska prava i trajaće do kraja decembra 2012. godine.

Facebook

Twitter

YouTube