Nova stranka osudila pretnje aktivistima Gej strejt alijanse

Beograd, 12.03.2014.

Vladimir Pavićević, zamenik predsednika Nove stranke (NOVA) i kandidat za poslanika na listi „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“, uputio je danas u ime svoje stranke i koalicije poruku podrške Gej strejt alijansi (GSA; Alijansa) povodom pretnje koja je ovoj organizaciji upućena.

Nova-Stranka-logoPavićević je u svojoj poruci najoštrije osudio pretnje upućene GSA i rekao da Nova stranka insistira na tome da se hitno pronađu i procesuiraju počionioci i ovog i mnogih drugih slučajeva pretnji LGBT osobama i aktivistima.

“Osuđujemo pretnje nasiljem i nasilje nad bilo kojom manjinskom grupom u Srbiji. Ljudska prava, što znači i prava LGBT osoba, moraju da budu apsolutno poštovana i ne sme se dopustiti da mržnja i nasilje, bilo da dolaze od pojedinaca ili od desničarskih ekstremističkih grupa, nadjačaju zakone i institucije”, rekao je on u poruci.

Vladimir Pavićević je pružio punu podršku radu Alijanse i naglasio da će LGBT populacija u njegovoj stranci i koaliciji uvek imati iskrene saveznike u borbi protiv nasilja i diskriminacije.

Gej strejt alijansi je u ponedeljak upućena telefonska pretnja smrću od strane nepoznate muške osobe, o čemu je ova organizacija odmah obavestila policiju. Pretnje GSA su izazvale brojne osude i reakcije javnosti, a povodom ovoga su oglasili i Zaštitnik građana, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti i pojedine političke stranke.

Info centar GSA

Facebook

Twitter

YouTube