GSA apeluje da se pomogne ugroženima i da se otkažu planirane manifestacije

Beograd, 17.05.2014.

Danas na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHO) Gej strejt alijansa (GSA; Alijansa) poziva i LGBT osobe i sve druge građane da ovaj dan obeleže tako što će pomoći najugroženijem stanovništvu Srbije pogođenom poplavama. Pomoć ugroženima je prioritet u ovom trenutku, pa GSA poziva da se otkažu manifestacije planirane za danas.
Gej strejt alijansa

GSA je juče uputila apel svim LGBT osobama i građanima Srbije da pomognu novčano uplatom na račune državnih organa namenjenih u tu svrhu ili slanjem SMS poruka na broj 1003 u skladu sa svojim mogućnostima. Takođe, GSA u svojim kancelarijama od juče prikuplja materijalnu pomoć u odeći, hrani, sredstvima za higijenu, flaširanoj vodi i drugim stvarima koje su u ovom trenutku najpotrebnije. Ovom apelu su se pridružile i LGBT organizacije: Društvo LGBT Novi Sad, Labris, IDAHO Beograd, Hestija, Siguran puls mladih. Ukoliko želite da donesete pomoć možete se obratiti Alijansi na telefon 064/443-91-55 ili mejlom na info@gsa.org.rs.

Takođe, s obzirom na katastrofalne razmere poplava koje su zadesile Srbiju i čije će se posledice dosta dugo osećati i posle prestanka padavina, GSA poziva organizatore Parade ponosa zakazane za 31. maj 2014., što je za nepune dve nedelje,  da razmisle o otkazivanju ovog skupa. Alijansa smatra da državna sredstva i energiju koja bi bila potrošena u organizaciju ovog skupa treba iskoristiti za saniranje posledica poplava, što u ovom trenutku treba da bude prioritet i za državne institucije i za sve građane, a da Parada ponosa može da se održi i kasnije.

Info centar GSA

Facebook

Twitter

YouTube