Održan sastanak predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i predstavnika Gej strejt alijanse

Beograd, 23. februar 2015.

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović sastao se sa predstavnicima Gej strejt alijanse.

Narodna-skupstina-Republike-SrbijeNa sastanku se govorilo o aktivnostima te nevladine organizacije, kao i Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, u oblasti zaštite prava LGBT osoba u Srbiji. Predstavnici Gej strejt alijanse su ukazali na aktivnosti te organizacije u pripremi Godišnjeg izveštaja o stanju ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji za 2014. godinu. Očekuje se da će izveštaj biti pripremljen u narednom periodu i prezentovan u Narodnoj skupštini 25. marta 2015. godine.

U izveštaju će se ukazati kako na napredak koji je postignut u Republici Srbiji u prethodnoj godini, tako i na oblasti u kojima treba učiniti dodatne napore u cilju zaštite prava LGBT osoba. Posebno su istakli da su svoje priloge za izveštaj dostavili i državni organi i druge institucije nadležne za oblast zaštite ljudskih prava LGBT osoba.

Takođe se razgovaralo o aktivnostima Odbora na pripremi Deklaracije protiv nasilja, govora mržnje i zločina iz mržnje, kao i predstojećem Međunarodnom muzičkom festivalu „Zona tolerancije“ koju organizuju grad Zaječar i Gej strejt alijansa (GSA), 1. i 2. maja ove godine.

Ispred Gej strejt alijanse sastanku su prisustvovali Mirjana Bogdanović, Lazar Pavlović i Nikola Milosavljević.

Narodna skupština Republike Srbije, Gej strejt alijansa

Facebook

Twitter

YouTube