Direkcija Sava centra zabranila održavanje konferencije za štampu Gej strejt alijanse (GSA)

Beograd, 24.02.2009.

Gej strejt alijansa je danas oko 11 h, od strane odgovornih lica u Medija centru Sava centra, obaveštena da je konferencija za štampu povodom prezentacije Izveštaja o stanju ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji za 2008. godinu, planirana za četvrtak, 26. februar 2008. godine, otkazana uz obrazloženje da je za direkciju Sava centra sporan organizator ovog događaja.

Gej strejt alijansaPrema informacijama sa kojima raspolaže GSA, pomoćnik direktora za kongresni turizam Sava centra je zatražio od nadležnih u Medija centru da otkažu konferenciju GSA zbog delatnosti kojim se ova organizacija bavi, tj. rešavanje statusa i borbe za prava LGBT populacije u Srbiji.

GSA je izražava svoj najoštriji protest zbog ovakvog homofobičnog stava Direkcije Sava centra prema LGBT osobama i njihovom statusu, kao i zbog njihovog odnosa prema slobodi medija i prava na okupljanje i traži od Direkcije Sava centra i od svih nadležnih da omoguće GSA održavanje konferencije u Medija centru u planiranom terminu i ne dozvole povratak Srbije u medijski mrak i totalitarizam, što ovakav neodmeren potez Sava centra sigurno predstavlja.

Info centar GSA

Facebook

Twitter

YouTube