Odgovori kandidata/kinja na upitnik GSA

Po zaključenju izbornih lista, GSA je uputila upitnik strankama i pozvala ih da neko od njihovih kandidata/kinja odgovori na njega. Pitali smo ih:

  • Šta je Vaša politička partija uradila na poboljšanju položaja LGBT zajednice u Srbiji od prethodnih republičkih izbora 2012. godine?
  • Šta su po Vama glavni izazovi i prioriteti na kojima treba raditi u narednom sazivu parlamenta i vlade Srbije kada su u pitanju ljudska prava LGBT osoba i koja su Vaša rešenja za koja ćete se zalagati?
  • Da li Vaša politička stranka podržava pravno regulisanje imovinskih odnosa, zdravstvenog osiguranja i drugih pitanja od značaja u istopolnim zajednicama?
  • Zbog čega LGBT osobe na predstojećim republičkim izborima treba da glasaju baš za Vašu političku partiju/koaliciju?

Evo šta su nam odgovorili…

 

Đilas: Demokratska stranka je podržala i podržavaće pravo na slobodu okupljanja

Dragan-Djilas-DS_150x150Beograd, 10.03.2014.
Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke (DS) i nosilac liste za republičke izbore “Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju”, odgovorio je u ime ove političke stranke na upitnik Gej strejt alijanse (GSA; Alijansa) o ljudskim pravima LGBT osoba.
Opširnije…

 

Željko Donić: Naša lista promoviše društvo zasnovano na ravnopravnosti

Zeljko-Donic-Dosta-je-bilo-1_150x150Beograd, 09.03.2014.
Na upitnik Gej strejt alijanse (GSA; Alijansa) o ljudskim pravima LGBT osoba u ime liste za republičke izbore „Dosta je bilo – Saša Radulović“ odgovorio je Željko Donić, kandidat za poslanika sa ove liste.
Opširnije…

 

Miladinović: SPS je pokazao da radi na poboljšanju položaja manjina

Stefana-Miladinovic-SPS_150x150Beograd, 08.03.2014.
U ime Socijalističke partije Srbije (SPS) na upitnik o LGBT pravima koji je Gej strejt alijansa (GSA; Alijansa) uputila političkim strankama koje učestvuju na republičkim izborima, odgovorila je Stefana Miladinović, narodna poslanica u prethodnom sazivu parlamenta i kandidatkinja za ovu funkciju na listi koalicije Ivica Dačić – SPS, PUPS, JS. Opširnije…

 

Nataša Mićić (LDP): Oko vrednosti za koje se zalažemo nema “ali”

Natasa-Micic-LDP_150x150Beograd, 07.03.2014.
Na upitnik o LGBT pravima koji je Gej strejt alijansa (GSA; Alijansa) poslala političkim strankama koje učestvuju na republičkim izborima u ime Liberalno demokratske partije (LDP) odgovorila je Nataša Mićić, potpredsednica ove stranke i kandidatkinja za poslanicu na listi koalicije Čedomir Jovanović – LDP, BDZS, SDU. Opširnije…

 

Samofalov: Za NDS su ljudska prava jedan od apsolutnih prioriteta

Konstantin-Samofalov-NDS_150x150Beograd, 05.03.2014.
Na upitnik Gej strejt alijanse (GSA; Alijansa) o ljudskim pravima LGBT populacije koji je uputila političkim strankama i grupacijama koje učestvuju na republičkim izborima, prvi je, u ime Nove demokratske stranke (NDS), odgovorio Konstantin Samofalov, kandidat za narodnog poslanika ove političke partije. Opširnije…

Facebook

Twitter

YouTube