Problemi u HIV prevenciji u Srbiji

Beograd, 04.12.2011.

Gej lezbejski info centar i Dom omladine Beograda u okviru trećeg Međunarodnog festivala kvir filma „Merlinka“ organizuju 1. decembra tribinu „Problemi u HIV prevenciji u Srbiji“. Na tribini će govoriti predstavnici organizacija i institucija koje rade na prevenciji HIV i sa HIV pozitivnim osobama, o problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Među govornicima su: dr Mila Paunić (Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata), dr Dragan Ilić (Jazas), Moca Janjić (Omladina Jazasa), Branislav Prokić (Q-club), Isein Fetoski (SPY), Đurica Stankov (Centar AS) predstavnici gradskog Sekretarijata za zdravstvo i Ministarstva zdravlja.

Nakon tribine biće prikazan kratki edukativni film „HIV! Hay, It’s Viral“.

Film se na revolucionarni seks-pozitivni način bavi HIV/AIDS prevencijom i aktivizmom iz perspektive mladih. Video prikazuje mladim ljudima šta je HIV, kako se prenosi, kako se može sprečiti – predan sa puno zabavne muzike i animacija koje ilustruju informacije o HIV/AIDS.

Video se fokusira na smanjenje rizika, sigurniji seks, važnost testiranja i ističe činjenicu da svako može da dobije HIV i ideju da svako može da pomogne u prevenciji.

Facebook

Twitter

YouTube