Predsednik: Izbori 6. maja, za bolju budućnost

Beograd, 13.03.2012.

Predsednik Srbije Boris Tadić raspisao je danas parlamentarne izbore za 6. maj,i poručio da će oni biti prilika da se u Srbiji još jednom afirmiše demokratija, a građani da izaberu bolju budućnost.

Predsednik: Izbori 6. maja, za bolju budućnost

“Izbori su uvek svečani trenutak, godinama i decenijama smo se borili da uspostavimo demokratiju u Srbiji, ali danas imamo drugačiju atmosferu i verujem da u izbornom procesu možemo da se objedinimo oko centralnih strateških ciljeva”, rekao je Tadić novinarima.

Izbori će, kako je istakao, biti još jedna prilika za afirmaciju demokratskih principa i prilika da građani Srbije sebi i drugima dokažu da je njihova država zemlja slobode.

Odluka o raspisivanju parlamentarnih izbora

Građani će, kako je dodao, imati priliku i da učvrste institucije, a vlada bi trebalo da se formira odmah po zašetku izbornog procesa kako bi se što pre uhvatila u koštac sa teškom situacijom.

“Buduća vlada moraće da donosi teške i kompleksne odluke kako bi obezbedila bolju budućnost za građane”, poručio je Tadić.

On je pozivao građane da u izađu na parlamentarne izbore i još jednom svojim glasom potvrde demokratski karakter našeg društva, i da načine izbor za bolju budućnost.

Tadić je političke stranke koje će učetvovati na izborima pozvao da promovišu svoje programe i afirmišu demokratiju.

Izborne radnje će, kako je zaključio, pripremiti nadležne institucije, a one će otpočeti onog dana kada odluka o raspisivanju bude obavljena u “Službenom glasniku”.

Izvor: Predsednik.rs

Facebook

Twitter

YouTube