Đilas: Rističević vređa sve Beograđane i homoseksualce

Beograd, 16.04.2012.

Gradonačelnik Beograda i zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas je u subotnjem intervjuu dnevnom listu Alo između ostalog izneo svoj stav o nasilju nad LGBT populacijom, održavanju Parade ponosa i o Marjanu Rističeviću.

Predviđanja su da je moguća i velika koalicija DS-SNS ukoliko ne bude moguće drugačije sastaviti vladu, da li je to realno?

– To realno nije realno. Ne možemo da pravimo koaliciju s Bogoljubom i Milankom Karić. Ili Marjanom Rističevićem, čovekom koji je rekao da će da se preseli u Beograd da svaki dan gleda gej paradu, misleći kako su svi Beograđani „pe….“ i da tako vređa Beograđane. Dakle, jedan potpuni primitivac, em vređa sve Beograđane, em vređa homoseksualce. I on će sad da bude poslanik SNS-a i s njim treba da budemo u vladi? Ili s Veljom Ilićem? Samo da bi se napravila vlada? Ne, hvala. I namerno sam preskočio Tomu, Vučića, Jorgovanke…

Gej zajednica vas je okarakterisala kao homofoba zbog stava da nije vreme za „Paradu ponosa“. Ima li šanse da se taj stav promeni?

– Bilo koja manifestacija koja preti da će odneti živote i ostaviti polupane glave i porušen grad – ja moram da budem protiv nje. Ne vidim da će gej parada pomoći ljudima da dobiju veća prava nego što ih imaju sad. Nikad je neću podržati dok god ona deli javnost i ugrožava nečiji život. S druge strane, oni koji tuku ljude zato što su slabiji i time žele da pokažu da su muškarčine, to mi je tek odvratno. Prvi sam rekao da ću, ako treba, da idem da se bijem, da ih branim. Možda to nije posao gradonačelnika, ali uvek slabijeg treba štititi.

Ceo intervju možete pročitati na sajtu dnevnog lista Alo.

Foto: Beograd.rs

Facebook

Twitter

YouTube