“Strah me je da izađem napolje”

Ispovest gej mladića koga su pretukla šestorica huligana u Fruškogorskoj ulici

– Osvestio sam se sav otekao, sa modricama po licu i telu i četiri polomljena zuba. Još imam jake bolove u glavi. Kada pokušam da se setim šta se dogodilo samo me prođe jeza i skrećem pažnju na druge misli. Od tada nisam izlazio napolje, strah me je…

Ovako počinje ispovest za Press V.M. (25) iz Beograda, gej mladić koji je u petak uveče pretučen ispod prestoničkog kluba “Apartman”.

– U petak na subotu sa prijateljem sam krenuo do “Apartmana”, gde izlazimo skoro svaki vikend. Pošto živim u blizni uvek idem istim putem, preko Brankovog mosta i parka do Fruškogorske ulice. Nikada mi se ništa neprijatno nije desilo do tada… Nakon prolaska kroz park poslednje čega se sećam jeste grupa od šest mladića koji su sedeli na klupama. Prošli smo pored njih i tu mi se sećanje prekida. Ne sećam se ni ko me je prvi udario, ni odlaska u Urgentni centar, ni boravka tamo. Samo dana posle… – priča V.M.

On kaže da nikada nije vodio računa o mogućim rizicima za LGBT populaciju.

– Tek sada sam shvatio koliko su ovakvi slučajevi česti. Iako mi se i ranije dešavalo da me napadnu, nisam pomišljao da toliko daleko može da ide. Ovaj put je policija reagovala čini mi se bolje, nadam se da će biti delotvorniji nego ranije. Ne znam da li će bilo šta da se popravi i dovede u red, ali mi je dosta svega i ne želim da odustanem – kaže V.M.

Prema saznanjima Pressa, policija je identifikovala napadače na V.M. i očekuje se njihovo privođenje.

Izvor: Press
Foto: RTS

(Beograd, 11.09.2012.)

Facebook

Twitter

YouTube