Priznanje za promociju ljudskih prava Predragu Azdejkoviću

Beograd, 29.06.2013.

Predsednik Gej lezbejskog info centra (GLIC) Predrag Azdejković dobitnik je Priznanja za najinovativniji pristup promociji prava diskriminisanih grupa u Srbiji, koje dodeljuju Ministarstvo omladine i sporta Srbije i nemačka vladina organizacija GIZ.

Predrag-Azdejkovic_foto-PravdaU obrazloženju odluke navodi se da je Azdejković, kao osnivač i glavni i odgovorni urednik jedinog gej magazina u Srbiji i regionu “Optimist”, GayEcho portala i online vodiča kroz gej Srbiju “drugačijom aktivističkom filozofijom doprineo većoj vidljivosti LGBT populacije i osnaživanju LGBT zajednice u Srbiji”.

– Različitost u odnosu na druge ogleda se i kroz Merlinka filmski festival, jedini queer festival u Srbiji sa javnom medijskom kampanjom, koji takođe uključuje i heteroseksualnu populaciju – dodaje se u obrazloženju.

Komisiju za dodelu nagrade su činili državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, menadžerka GIZ Stanislava Vidović i pomoćnica Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Ljiljana Lončar.

Izvor: Blic
Foto: Pravda

Facebook

Twitter

YouTube