Konkurs za izradu plakata za Merlinka festival

Peti Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ održaće se u Domu omladine Beograda od 12. do 16. decembra 2013. godine. Pozivaju se dizajneri i oni koji to žele da budu da učestvuju u izradi plakata za peti Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ koji šalje poruku o toleranciji, prihvatanju i LGBT egzistenciji kroz prizmu filmske umetnosti.

MERLINKA-logoSmernice
Prilikom izrade plakata možete se koristiti bilo kojim grafičkim elementima, možete uključiti bilo koji element koji smatrate da može doprineti vašem radu, kao i reference na prepoznatljive filmske scene stavljene u queer kontekst. Vodeća tema ovogodišnjeg Merlinka festival je da uprkos homofobiji i nasilju nad LGBT osobama život može biti lep, pun veselja i radosti. Imajte u vidu da su prošle godine plakati koji sadrže fotografiju postigli bolje rezultate na konkursu. Izbegavajte da na plakatu bude Marilyn Monroe!

Slogan ovogodišnjeg festivala je: Život je kabare

Poruka plakata
Poslati poruku da je život lep, pun veselja, radosti i fascinantnih događaja vrednih filmskog platna uprkos homofobiji i diskriminaciji u društvu.

Ciljna grupa
Ciljna grupa plakata su mladi ljudi i LGBT zajednica

Nagrade
Obezbeđene su novčane nagrade za najbolje radove na konkursu.
Prvo mesto
20.000 din.
Drugo mesto
10.000 din.
Treće mesto
Dve propusnice za sve filmske projekcije

Upotreba
Najbolji rad će biti oficijelni plakat petog Merlinka festivala, naslovna strana festivalskog kataloga i festivalskog kataloga za 2014. godinu.

Dvanaest najboljih radova biće štampani u festivalskom kalendaru za 2014. godinu.

Uslovi i način prijave
Svi mogu da učestvuju na konkursu.
Na konkurs možete poslati više radova.
Pobednički radovi ostaju vlasništvo Merlinka festivala i mogu biti upotrebljeni u bilo kom obliku.

Prijave za plakat treba da sadrže:
1. PDF dokument ili JPG (B2, uspravno ili položeno, 300 dpi, CMYK) i 2. Naziv datoteke u formi – prezime_ime_brpredloga.pdf/.jpg

Napomene: Imajte u vidu da će se dizajn koristiti sa i bez slogana, samo pozadina, za internet bannere u različitim dimenzijama.

Radove slati na e-mail adresu merlinkaplakat@gmail.com

Konkurs je otvoren do 31.10.2013.

Više informacija na web strani www.merlinka.com

Radove od prošle godine možete videti na:
http://tinyurl.com/merlinkaplakat2012

Merlinka kalendar za 2013. godinu možete pogledati na:
http://tinyurl.com/merlinkakalendar2013

Službena pravila
– Sve upotrebljene slike (fotografije i ostali grafički materijal) moraju biti autorsko delo učesnika, ili učesnici moraju imati prava na njihovu upotrebu.
– Sve prijave moraju biti originalne i moraju biti delo i vlasništvo učesnika. Ne smeju biti prethodno objavljivane, ili na drugi način javno distribuirane i ne smeju kršiti prava trećih lica.
– Ne prihvatamo odgovornost za dizajn učesnika. Nismo odgovorni za kršenje autorskih prava i nećemo biti uključeni u sporove oko autorskih prava.
– Učestvovanjem u konkursu učesnik pristaje prepustiti ili ustupiti sva komercijalna i nekomercijalna prava i vlasničke interese za umetničko delo na slobodnu upotrebu, na bilo koji način, trajno, Merlinka festivalu.
– Merlinka festival priznaće zasluge umetniku, gde god je prikladno i moguće u kontekstu upotrebe.
– Merlinka festival zadržava pravo:
o Predloga promene/dorade originalnog dizajna
o Dodati logo jedne ili više povezanih organizacija
– Iako će biti uložen svaki napor da se to ograniči, pravila i uslovi ovde navedeni podložni su promeni bez prethodne najave. Biće učinjen svaki napor da takve promene budu istaknute na sajtu www.merlinka.com. Zbog toga vas podstičemo da redovno posećujete navedenu web stranicu.

Logo Merlinka festivala: www.merlinka.com/logo

Izvor: merlinka.com

Facebook

Twitter

YouTube