Aida Ćorović: Kao poslanica insistiraću na promociji ljudskih prava

Beograd, 27.02.2014. godine

Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava i kandidatkinja na listi za republičke izbore Demokratske stranke (DS), u intervjuu za dnevni list Danas kaže da će kao narodna poslanica najviše raditi na promociji ljudskih prava i civilnog društva.

Aida ĆorovićNa pitanje novinarke Danasa koje su teme na kojima će insistirati kao buduća poslanica, Aida Ćorović je rekla da su to teme koje su u širem smislu vezane za ljudska i manjinska prava jer smatra da Srbija još nije zemlja u kojoj se dovoljno poštuju ljudska prava.

„Naravno, treba nastaviti s procesima poboljšanja položaja žena, ali i mladih, osoba sa invaliditetom, a posebno LGBT populacije“, naglasila je ona i dodala da će njena obaveza biti i nastojanje da se poboljša status organizacija civilnog društva.


Izvor: Danas

Foto: Medija centar

GSA je i u ovom izbornom ciklusu za parlamentarne izbore pokrenula kampanju pod nazivom „Tvoj glas, tvoje sutra“, koja ima za cilj da se političke stranke i grupacije koje učestvuju na republičkim izborima izjasne o pitanjima vezanim za ljudska prava, među kojima su i prava LGBT osoba, kao i da ova pitanja i konkretna rešenja za smanjenje nasilja, diskriminacije i homofobije uključe u svoje predizborne programe i platforme. Takođe, cilj kampanje je i da pozove LGBT osobe, ali i njihove roditelje, rođake, prijatelje i sve druge građane, da izađu na izbore i glasaju za one političke opcije koje se, između ostalog, zalažu za poboljšanje položaja LGBT populacije, ravnopravnost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava.
Alijansa će se kroz različite aktivnosti u kampanji potruditi da LGBT populaciji i svim zainteresovanim građanima pruži jasan uvid u stavove političkih stranaka, grupa i koalicija koji se tiču ljudskih prava LGBT osoba. Kampanja GSA „Tvoj glas, tvoje sutra“ će se najvećim delom odvijati na Internetu i preko društvenih mreža i može se pratiti na sajtu GSA u rubrici Izbori 2014. (www.gsa.org.rs/izbori-2014), kao i na društvenim mrežama Fejsbuk (www.facebook.com/GSAlijansa) i Tviter (www.twitter.com/GSAlijansa).

Facebook

Twitter

YouTube