Kalanović: URS protiv Parade ponosa

Beograd, 25.02.2014. godine

Za razliku od Suzane Grubješić, potpredsednice Ujedinjenih regiona Srbije (URS), koja je prošle nedelje na debati u organizaciji Istinomera rekla da nema niša protiv održavanja skupova kao što je Parada ponosa ukoliko su ti skupovi mirni, njena stranačka koleginica Verica Kalanović, takođe potpredsednica URS, izjavila je juče na predizbornom skupu u Kuršumliji da je ta politička stranka izričito protiv Parade ponosa.

verica-kalanovicOsvrnuvši se na prava LGBT osoba u Srbiji, Kalanović je kazala da URS podržava sve pripadnike manjina, uključujući i LGBT populaciju, ali je izričito protiv Parade ponosa i sličnih okupljanja LGBT osoba zbog „nemira i nasilja“ koje se tom prilikom dogode.

Izvor: Južna Srbija, Istinomer, Info centar GSA
Foto: B92

GSA je i u ovom izbornom ciklusu za parlamentarne izbore pokrenula kampanju pod nazivom „Tvoj glas, tvoje sutra“, koja ima za cilj da se političke stranke i grupacije koje učestvuju na republičkim izborima izjasne o pitanjima vezanim za ljudska prava, među kojima su i prava LGBT osoba, kao i da ova pitanja i konkretna rešenja za smanjenje nasilja, diskriminacije i homofobije uključe u svoje predizborne programe i platforme. Takođe, cilj kampanje je i da pozove LGBT osobe, ali i njihove roditelje, rođake, prijatelje i sve druge građane, da izađu na izbore i glasaju za one političke opcije koje se, između ostalog, zalažu za poboljšanje položaja LGBT populacije, ravnopravnost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava.
Alijansa će se kroz različite aktivnosti u kampanji potruditi da LGBT populaciji i svim zainteresovanim građanima pruži jasan uvid u stavove političkih stranaka, grupa i koalicija koji se tiču ljudskih prava LGBT osoba. Kampanja GSA „Tvoj glas, tvoje sutra“ će se najvećim delom odvijati na Internetu i preko društvenih mreža i može se pratiti na sajtu GSA u rubrici Izbori 2014. (www.gsa.org.rs/izbori-2014/), kao i na društvenim mrežama Fejsbuk (www.facebook.com/GSAlijansa) i Tviter (www.twitter.com/GSAlijansa).

Facebook

Twitter

YouTube