Ožegović: Kao gradonačelnik bih stao na čelo Parade ponosa

Beograd, 18.02.2014.

Liberalno demokratska partija (LDP) je u ponedeljak, 17. februara, održala svoju beogradsku izbornu konvenciju. Željko Ožegović, kandidat LDP za gradonačelnika Beograda, je na konvenciji izjavio kako bi, ukoliko pobedi na izborima, kao gradonačelnik Beograda stao na čelo Parade Ponosa, ali i svakog drugog protesta koji za cilj ima odbranu prava na različitosti.

Ožegović”Moj program podrazumeva slobodu i ljudska prava za sve u Beogradu, zaštitu dece od zloupotrebe alkohola, narkotika, nasilja, a ne puko izricanje zabrana koje vređaju ljudsko dostojanstvo. Kao Gradonačelnik ću biti na čelu parade ponosa, ali i svakog protesta i skupa kojim branimo činjenicu da smo svi mi ljudi i da imamo pravo da se razlikujemo, da poštujemo različitosti i na njima zajednički gradimo našu budućnost”, rekao je Ožegović.

Gej strejt alijansa iako kroz svoju kampanju “Tvoj glas, tvoje sutra” prati samo republičke izbore, smatrala je da je važno da prenese izjave kandidata za gradonačelnike što će raditi i ubuduće ukoliko se kandidati budu izjašnjavali o pravima LGBT populacije.

Izvor: LDP,  Info centar GSA
Foto: LDP

GSA je i u ovom izbornom ciklusu za parlamentarne izbore pokrenula kampanju pod nazivom „Tvoj glas, tvoje sutra“, koja ima za cilj da se političke stranke i grupacije koje učestvuju na republičkim izborima izjasne o pitanjima vezanim za ljudska prava, među kojima su i prava LGBT osoba, kao i da ova pitanja i konkretna rešenja za smanjenje nasilja, diskriminacije i homofobije uključe u svoje predizborne programe i platforme. Takođe, cilj kampanje je i da pozove LGBT osobe, ali i njihove roditelje, rođake, prijatelje i sve druge građane, da izađu na izbore i glasaju za one političke opcije koje se, između ostalog, zalažu za poboljšanje položaja LGBT populacije, ravnopravnost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava.
Alijansa će se kroz različite aktivnosti u kampanji potruditi da LGBT populaciji i svim zainteresovanim građanima pruži jasan uvid u stavove političkih stranaka, grupa i koalicija koji se tiču ljudskih prava LGBT osoba. Kampanja GSA „Tvoj glas, tvoje sutra“ će se najvećim delom odvijati na Internetu i preko društvenih mreža i može se pratiti na sajtu GSA u rubrici Izbori 2014. (www.gsa.org.rs/izbori-2014).

Facebook

Twitter

YouTube