Pajtić: Diskriminacija LGBT osoba za DS neprihvatljiva

Beograd, 26.02.2014. godine

Demokratska stranka (DS) je u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore preko svog stranačkog Tviter naloga danas organizovala Tviter intervju sa Bojanom Pajtićem, zamenikom predsednika DS, koji je odgovarao na mnogobrojna pitanja korisnika ove društvene mreže.

Bojan Pajtić twitterGej strejt alijansa (GSA; Alijansa) je iskoristila ovu priliku da sa svog zvaničnog Tviter profila Bojanu Pajtiću postavi pitanje o tome šta će Demokratska stranka uraditi da poboljša položaj LGBT osoba u Srbiji.

„Diskriminacija LGBT osoba je za nas neprihvatljiva“, odgovorio nam je Pajtić i dodao da „sloboda okupljanja mora biti zagarantovana“, aludirajući na zabrane održavanja Parade ponosa u poslednjih nekoliko godina.

„Poštovanje ljudskih prava je preduslov za pretvaranje Srbije u demokratsko društvo“ naglasio je on u sledećem tvitu.

Pajtić tweet

Tema LGBT prava zainteresovala je i druge tviteraše tokom intervjua, pa je tako jedan od njih rekao da plan Demokratske stranke pominje LGBT zajednicu ali da ne postoji projekat za realizaciju njihovih prava i upitao je zašto. Bojan Pajtić mu je odgovorio da će DS „rado podržati inicijative i projekte koje predloži LGBT zajednica“.

Izvor: Info centar GSA
Foto: Demokratska stranka

GSA je i u ovom izbornom ciklusu za parlamentarne izbore pokrenula kampanju pod nazivom „Tvoj glas, tvoje sutra“, koja ima za cilj da se političke stranke i grupacije koje učestvuju na republičkim izborima izjasne o pitanjima vezanim za ljudska prava, među kojima su i prava LGBT osoba, kao i da ova pitanja i konkretna rešenja za smanjenje nasilja, diskriminacije i homofobije uključe u svoje predizborne programe i platforme. Takođe, cilj kampanje je i da pozove LGBT osobe, ali i njihove roditelje, rođake, prijatelje i sve druge građane, da izađu na izbore i glasaju za one političke opcije koje se, između ostalog, zalažu za poboljšanje položaja LGBT populacije, ravnopravnost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava.
Alijansa će se kroz različite aktivnosti u kampanji potruditi da LGBT populaciji i svim zainteresovanim građanima pruži jasan uvid u stavove političkih stranaka, grupa i koalicija koji se tiču ljudskih prava LGBT osoba. Kampanja GSA „Tvoj glas, tvoje sutra“ će se najvećim delom odvijati na Internetu i preko društvenih mreža i može se pratiti na sajtu GSA u rubrici Izbori 2014. (www.gsa.org.rs/izbori-2014), kao i na društvenim mrežama Fejsbuk (www.facebook.com/GSAlijansa) i Tviter (www.twitter.com/GSAlijansa).

 

Facebook

Twitter

YouTube