Za Paradu ponosa svi sem DSS

Beograd, 21. februar 2014. godine

Kandidati stranaka za gradonačelnika Beograda, osim DS S, saglasni su danas da Paradu ponosa treba održati u Beogradu uz naglasak da je neophodno obezbediti sigurnost i učesnika i grada, a jedini koji je bio decidno protiv je Aleksandar Popović iz Demokratske stranke Srbije.

istinomer featoredUčestvujuć u debati Istinomera pod nazivom “Da se ne lažemo”, kandidat SPS-a za gradonačelnika Aleksandar Antić podovukao je da se zalaže za pravo na slobodu izražavanja opredeljenja, ali je ukazao da ne želi da se ponove scene od pre nekoliko godina kada je bio razlupan grad.

“Podržaću Paradu ponosa kada budemo procenili da ona može da bude održana bez ugrožavaja života”, rekao je Antić i sa tim stavom u potpunosti se složila i nosilac liste SNS za beogradske izbore Zorana Mhajlović.

Ona je rekla da je za održanje Prajda, ukoliko procena bezbednosti bude pozitivna.

Kandidat LDP za gradonačelika Željko Ožegović naglasio je da će se boriti za pravo građana na različitost.

Ispred DS na skupu je učestvovao Aleksandar Bjelić koji je naglasio da on lično nema ništa protiv održavanja Parade ponosa, ali da se postavlja pitanje poruke koja se Prajdom šalje.

“Pitanje je šta su posledice, jer ako bi to bila situacija kao pre nekoliko godina, onda nisam za to. Dakle – da, ali bojim se da to neće moći biti uskoro”, rekao je Bjelić.

I kandidat URS-a za graonacelika Beograda Sazana Grubješić saglasna je da nema niša protiv održavanja skupova uokoliko su ti skupovi mirni, uključujući i Paradu ponosa.

Jedini koji je bio kategoarički protiv Prajda je kandidat DS S Aleksandar Popović. Na pitanje da li ste za održavanje Parade ponosa, Popović je kratko odgovorio – ne.

Izvor: Tanjug
Foto: Istinomer

Facebook

Twitter

YouTube